Sportovní úspěchy našich žáků

photo 2023 10 25 13 52 21Letošní školní rok byl na sportovních kolbištích pro naše žáky velice úrodný.
Vše začalo hned v září, kdy soutěže otevírá mezi žáky tak “oblíbený“ přespolní běh. Zde se hned dvě naše družstva probojovala až do krajského finále, kde starší chlapci uzmuli bronzové medaile a starší žákyně dokonce zlato! Děvčata si tímto úspěchem vybojovala postup do republikového finále, které se konalo ve Žďáru nad Sázavou. I zde se našim svěřenkyním zadařilo, když v celkovém součtu obsadila sedmé místo a Lucie Jílková dokonce celý republikový závod vyhrála!
Ani v míčových hrách se naši žáci nenechali zahanbit. Ve futsalu se starší i mladší žáci těžkým pavoukem prokousali až do divizního finále, kde obstojně bojovali s fotbalovými akademiemi z krajských měst.
Naše fotbalová lvíčata z prvního stupně ovládla turnaj ve fotbalu, když se mladší žáci bez sebemenšího zaváhání probojovali obvodním a okresním kolem až do kraje a starší žáci vyhráli obvodní kolo a zaslouženě postoupili do kola okresního.
Ve florbalu se mladší žáci probojovali do krajského kola, kde nakonec cinkly bronzové medaile.
Letos Českomoravský fotbalový svaz po letech oživil fotbalovou soutěž pro žáky druhého stupně. Zde stojí za zmínku sympatický výkon našich fotbalistů pod vedením trenéra Martina Opiny, který dotáhl tým až do republikového finále, kde dosáhli na zisk bronzových medailí.
Ani v královně sportu – atletice, se naši sportovci neztratili. V atletickém čtyřboji naši starší žáci postoupili až do krajského kola. V sesterské soutěži - Pohár Rozhlasu - dokonce do krajského kola postoupila všechny čtyři naše družstva. Zde se nejvíce dařilo starším žákyním, která obsadila třetí místo.
Do výčtu jsme nezařadili další úspěchy z obvodních a okresních kolo, kterých bylo letos také mnoho.

Všem našim sportovcům děkujeme a gratulujeme k dosaženým úspěchům a věříme, že nejen kabinet TV je na ně patřičně hrdý!

Copyright © 2024 ZŠ Masarykova Polička. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.

Počet návštěv - Dnes: 1 | Včera: 35 | Týden: 379 | Měsíc: 427 | Celkem: 306963