Starší a mladší, větší a menší, ale opět spolu

V pátek 19.4.2024 pracovali žáci prvních a devátých ročníků zase jako tým. Ukliďme Česko, byla výzva jak pracovní, tak zábavná. I když hodně žáků devátých tříd odjelo rozšířit svůj jazykový a poznávací potenciál do Anglie, zvládli deváťáci i v malém počtu pečlivě připravit dvouhodinový program.
Mladší spolužáci si v pohádkovém příběhu osvěžili informace o tom, jak správně třídit odpad a co je recyklace. Zábavné hry jim bystřily smysly a prohlubovaly dovednosti. Hádali správné barvy kontejnerů, třídili obrázkový odpad a odpovídali na připravené otázky soutěžního AZ kvízu.
Dobře vyladěni zpěvem i tancem, při poslechu dětského hitu „Já jsem taky popelář…“, vyrazili všichni zúčastnění sbírat vše, co do přírody nepatří. Nadšení bylo tak veliké, že někdy bylo náročné drobotinu uhlídat, obzvlášť když někteří skryti v křoví objevovali poklady nevídané.
Plánování těchto společných akcí je pro učitele poměrně náročné, ale smích, rozhovory, škádlení, doteky, společně strávený čas a k a m a r á d i jsou prostě super.

Copyright © 2024 ZŠ Masarykova Polička. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.

Počet návštěv - Dnes: 41 | Včera: 29 | Týden: 317 | Měsíc: 218 | Celkem: 302333