Exkurze Praha 9.C

img 0310img 0328V úterý 19. prosince se 9.C vydala okusit vánoční kouzlo našeho hlavního města a brzy ráno vyrazila na exkurzi do Prahy. Téměř všichni jsme se sešli včas na poličském nádraží a vyrazili jsme vstříc pražskému dobrodružství. Jenže štěstí bohužel k nám odvrátilo hned na začátku svou tvář, jelikož náš rychlík do Prahy nabral díky technickým problémům více než hodinové zpoždění. Ale ani to nás nezastavilo a dlouhou chvíli na nádraží ve Svitavách jsme si zkrátili vyprávěním zábavných historek, kterými jsme bavili i náš učitelský doprovod. Po hodině čekání dorazil i náš rychlík a my jsme mohli konečně nasednout směr Praha.

Toto zpoždění nám ovšem zkomplikovalo naše pražské plány. Vydali jsme se směr Pražský hrad, kde jsme ovšem nestihli chystanou prohlídku, proto jsme se společně prošli uličkami Pražského hradu a mohli obdivovat krásu alespoň zvenčí. Ale mělo to i svou pozitivní stránku, jelikož díky tomu jsme mohli vidět výměnu hradní stráže. Bohužel, ti menší z nás přes velký dav lidí viděli jen špičky čepic hradní stráže, proto jsme se vydali na schody Biskupského paláce, ze kterého jsme měli krásný výhled nejen na výměnu hradní stráže, ale také na celý Pražský hrad. Zamávali jsme Petru Pavlovi a vydali jsme se směr Malá strana, kde nás čekal rozchod, který jsme využili k obědové pauze. A jako správní turisté jsme vzali řetězce rychlého občerstvení útokem, jelikož jsme na výletě a musíme toho využít.

Na předem domluvený sraz jsme dorazili všichni s dostatečným předstihem a čekání na náš učitelský doprovod jsme strávili podrobným sledováním městského ptactva a jeho způsobu života. Poté nás čekala prohlídka Poslanecké sněmovny ČR, kde jsme nejprve shlédli výukové video a poté jsme se vydali do samotných prostor sněmovny. Ještě předtím nás ovšem čekala, pro některé z nás, nejzajímavější část prohlídky, jelikož jsme všichni museli projít ochranným rámem. Rám byl bohužel tak citlivý, že reagoval na veškeré kovové předměty, takže jsme museli odložit například i opasky, což ovšem jen zvýšilo náš zážitek a pobavení. Slavnému pípání ochranného rámu se neubránil ani náš pedagogický doprovod, což jen vyvolalo smích a jen utvrdilo naše dobré rozpoložení. Poté se nás ujal mladý průvodce, který nás provedl celou Poslaneckou sněmovnou, včetně jednacího sálu. Zde jsme si mohli vyzkoušet řečnický pultík, který známe pouze z televize, a také jsme si mohli zahrát hru „najdi poslaneckou židli“. Po celou dobu jsme mohli našemu průvodci pokládat všemožné dotazy, čehož jsme do velké míry využívali a na konec i on nás pochválil, že jsme se hojně doptávali a donutili ho svými občas i nevšedními dotazy vykouzlit úsměv na tváři.

Po této prohlídce jsme se všichni přesunuli na Václavské náměstí, kde jsme měli možnost načerpat ducha Vánoc a vánočních trhů. Znavení po celodenním výletu jsme poté spokojeně nasedli do rychlíku a vyrazili vstříc našemu domovu, tentokrát již bez žádných problémů. Nakonec se dá říct, že jak špatně náš výlet začal, tak o to lépe nakonec skončil. Všichni jsme dorazili v pořádku domů plní zážitků, dojmů a žaludky plnými dobrot z McDonaldu.

jast

Copyright © 2024 ZŠ Masarykova Polička. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.

Počet návštěv - Dnes: 26 | Včera: 35 | Týden: 324 | Měsíc: 1366 | Celkem: 301960