Přespolní běh 2023

img 2531img 2546Stalo se již tradicí, že sportovní soutěže zahajuje na začátku nového školního roku mezi žáky tak “oblíbený“ přespolní běh. Letos tomu nebylo jinak. V pátek 15. září mohli mladí sportovci porovnat běžecké síly s ostatními školami z obvodu v poličském lesoparku Liboháj za velmi krásného počasí.

Ti nejlepší postoupili a o týden později boje zopakovali již na okresní úrovni, kam se probojovala hned tři družstva z druhého stupně. I zde - v okresním kole - se naši svěřenci neztratili. Za zmínku jistě stojí famózní výkon děvčat 8. - 9. tříd, která doběhla na prvních čtyřech místech a také vítězství Petra Schwacha ve straších žácích.

Díky těmto výkonům postoupilo celé družstvo starších dívek a starších chlapců do krajského kola, které se konalo v Pardubicích 24. září. Zde se našim svěřencům opět dařilo, když chlapci vybojovali bronzové medaile. Dívčí závod ovládla naše Lucie Jílková a díky týmovému výkonu tak naše běžkyně postoupily do republikového finále, které se bude konat 25. října ve Žďáru nad Sázavou.

Všem našim zúčastněným reprezentantům gratulujeme k odvedeným výkonům a dívkám přejeme hodně úspěchu v republikovém finále!

Copyright © 2024 ZŠ Masarykova Polička. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.

Počet návštěv - Dnes: 38 | Včera: 26 | Týden: 362 | Měsíc: 1404 | Celkem: 301998